شرکت یارا پژوهش فناور صدرا

فهرست مطالب

خلاصه نوشته

عصاره‌گیری گیاهان دارویی برای مقابله با بیماری‌های عفونی در یزد

یزد _ ایرنا _مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان مستقر در پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه یزد. از تولید و عصاره‌گیری گیاهان دارویی برای مقابله با بیماری‌های عفونی و سرطانی در این شرکت دانش بنیان خبر داد.

به گزارش  روز شنبه روابط عمومی دانشگاه یزد سید ابراهیم سیفتی مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه شرکت یاد شده. با برند تخصصی “یارصد”، در زمینه اصلاح‌ نباتات، فراوری و بیوتکنولوژی گیاهان زراعی و دارویی فعالیت می‌کند. گفت: این شرکت با بهره‌گیری از کارشناسان، پژوهشگران و متخصصان مجرب دانشگاهی خود. علاوه ‌بر تولید و عرضه برندهای باکیفیت غذایی و دارویی، در زمینه تولید. داروهای گیاهی و کاهش بیماری‌های عفونی و سرطانی گام برمی‌دارد.

عصاره گیری

وی سیاست شرکت یارا پژوهش فناور صدرا را تمرکز بر حوزه تولید اسانس و عصاره‌ گیاهان دارویی عنوان کرد. و گفت: در حال حاضر سه دانشجوی کارشناسی ارشد و یک دانشجوی دکتری. علاوه‌بر اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهان مورد تمرکز این شرکت. بر روی کاربرد این گیاهان برای مقابله با بیماری‌های رایج کشور کار می‌کنند.

وی افزود: همچنین قصد داریم در فاز دوم فعالیت‌های خود، پروژه‌های گسترده. دیگری را با همکاری مراکز علمی، دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان استان. آغاز کنیم.

محمد زارع سرمایه گذار

محمد زارع، سرمایه‌گذار این شرکت نیز با اشاره به اینکه کشور ما از لحاظ گیاهی، سرمایه‌های فراوانی دارد. که از آن‌ها استفاده نمی‌شود، اظهار داشت: در بیابان‌های استان یزد، گیاهانی یافت می‌شود. که با نیاز آبی بسیار کم، پتانسیل بالایی برای بحث غذای انسان و حتی مقابله با بیماری‌های سرطانی. در خاک عاری از هرگونه ماده غذایی دارند.

به گفته وی بنابراین می‌توان با ترویج و زراعی نمودن کشت آنها، علاوه‌بر کاهش مخاطرات زیست‌محیطی برای استان، به بیابان به جای یک معظل، نگاه اقتصادی کرد که قابلیت بهره‌برداری بسیار خوبی برای بخش کشاورزی خواهد داشت.

وی کشت گیاه کینوا و فرآوری آن را فعالیت اصلی شرکت دانست. و افزود: کینوا، یک شبه‌غله سرشار از پروتئین و عناصر معدنی است که علاوه‌بر خواص غذایی بالایی که دارد، مصرف آب برای کشت آن بسیار پایین بوده و حتی در بیابان‌ها، شوره‌زارها و زمین‌های لم‌یزرع  نیز رشد می‌کند.

به گفته وی، این شرکت از سال ۱۳۹۱ تولید بیش از ۶۰ تن کینوا و بیش از ۲۰ تن تخمه کاغذی کشور را در سطح زیرکشتی به وسعت ۸۰  هکتار از اراضی تحت مالکیت خود، در حال انجام دارد.

ساپونین و کینوا

در همین خصوص، مدیرعامل شرکت یارا پژوهش‌فناور صدرا با بیان اینکه یکی از مشکلات مصرف دانه کینوا، ساپونین موجود در پوست آن است،. گفت: از سال ۱۳۹۰ بر روی این گیاه درحال انجام آزمایشات اصلاحی و بیوتکنولوژی هستیم. تا از طریق فعالیت‌های به‌زراعی و به‌نژادی، علاوه‌بر افزایش قطر و عملکرد این مولتی‌ویتامین گیاهی، تولید ساپونین را در دانه کینوا کاهش داده. و از این طریق به اقتصاد و کشت بیشتر این گیاه توسط کشاورزان مناطق گرم و خشک کمک کنیم.

وی اضافه کرد: معتقدیم کشت وسیع‌تر که همراه با صرفه اقتصادی برای کشاورز باشد، منجر به کاهش بهای تمام شده این گیاه کم‌آب‌خواه در بازار داخلی شده و این غذای کامل می‌تواند در اختیار تمام اقشار مردم کشور عزیزمان قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: در همین راستا، در کنار فعالیت‌های پژوهشی خود، پس از تولید محصول کاملاً سالم. با دانه‌هایی منحصربه فردتر و متمایز از سایر محصولات تولیدی در کشور، با شعار “همه‌چی با سلامتی شروع میشه…”. و با مشورت متخصصان دانشگاهی، بسته‌بندی ویژه‌ای برای این محصول درنظر گرفته شد.

محصولات کینوا

به گفته وی درحال حاضر، چهار محصول از این گیاه ازجمله کینوای سفید، کینوای سیاه، آرد کینوا و کینوای برشته به‌همراه چندین فراورده منحصربه فرد گیاهی دیگر. در این حوزه را در بازار با قیمت پایین‌تر و وزنی بالاتر از رقبا، عرضه کرده ایم. همچنین آمادگی مشاوره و عرضه بهترین و مرغوب‌ترین بذر این گیاه به کشاورزان جهت کشت. با عملکرد بالاتر در واحد سطح را داریم.

زیست فناوری (بیوتکنولوژی)، یکی از فناوری‌های بسیار پویا بوده. که توجه به آن در اسناد بالادستی متعددی نظیر سند چشم‌انداز بیست ساله در افق ۱۴۰۴، سیاست‌های کلی برنامه چهارم و پنجم توسعه و بیانات مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته است.

در همین خصوص، ابداع و کاربرد روش‌های مختلف بیوتکنولوژی از قبیل کشاورزی هسته‌ای،. اصلاح مولکولی و مهندسی ژنتیک، باعث ایجاد تحول عظیم در عرصه علوم زیستی از قبیل کشاورزی، پزشکی، منابع طبیعی و محیط‌زیست شده است. و در کمتر از یک دهه، تولیدات متنوع زیست فناوری نتایج بسیار درخشان خود را به منصه ظهور رسانده است.

بسیاری از کشورهای صنعتی و توسعه‌ یافته و حتی برخی از کشورهای در حال توسعه، توانسته‌اند در این زمینه به مرحله بهره‌برداری‌های تجاری و اقتصادی برسند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *